OM OSS

opphav, inspirasjon, og formål.

Det var en gang et lite stort band...

Homo er et stort, vakkert, ungt, fresht, og fargerikt band fra Tromsø! Felles for alle medlemmer, er at de har gått på musikklinja ved Kongsbakken VGS, og har møttes i det tette og innholdsrike musikkmiljøet i Tromsø. Besetningen inneholder intet annet enn leadvokal, kor, tromme, bass, gitar, og ei glitrende blåserekke bestående av trombone, altsaxofon, barytonsaxofon, og trompet. Sjangermessig plasserer de seg selv i funken, men musikken inneholder også tydelige sjangertrekk fra blant annet rock, pop, og soul. Bandet hadde sin offisielle oppstart i 2019, men ble preget av pandemiårene som kom brått etter oppstart. Likevel har de jobbet seg opp en solid mengde konserterfaring, som du kan lese mer om her. 1. september 2023 slapp bandet sitt debutalbum "SAPIENS", og du kan nå høre albumet på din foretrukne strømmetjeneste.

Homo Collective

Homo Collective er en gigantversjon av bandet, der besetningen er helt villt utvidet til et punkt der de nesten når storbandnivå. Besetningen er dog fremdeles ganske unik og fargerik. Collective-prosjektet ble startet i forbindelse med bandets egne releasefestival (2023). Med Homo Collective får du en opplevelse du sent vil glemme, der musikken står i fokus, og låtene blir lekt med. Det er et enormt energinivå som kokes opp med denne gjengen, og et liveshow for de sprekeste av oss. Homo Collective kan bookes på samme måte som Homo kan, men da må ønsket om utvidet besetning spesifiseres i e-posten. Bruk "Homo Collective" i emnebeskrivelsen. (Bookingkostnader vil økes ved å velge dette.)

Bandnavnets formål

Med Homo som bandnavn, er formålet å fjerne makta fra de som bruker det som skjellsord, fjerne stigma, og feire ordet. Vi har stor tro på at ordet blir mindre skummelt ved å bruke det masse i dagligtalen, og ved å feire det, hele året rundt. Vi er derfor alltid dekt i regnbuens farger, og står stolt bak dette vakre ordet. Vi er beæret av å få bære et så fett bandnavn! Noen av utfordringene vi møter på med navnet vårt, er at folk er skeptiske til å booke oss, eller dukke opp på konsert. Denne frykten og stigmaet skal vi ha bort, for her er det bare funk og kjærlighet som serveres til folket! Vi er opptatte av at konsertene våre skal være for alle som digger musikken vår, og at alle skal føle seg velkomne akkurat sånn som de er, det gjelder også de streite. Også er det faktisk litt ekstra stas når de streite stiller opp i merchen vår, og viser at de ikke er redde for alt som kommer med å stå bak ordet, og å være en støttespiller. Homo skal være et knutepunkt for alt vi elsker; nemlig musikk, dansing, kjærlighet og folk. Vi elsker å se dere danse sammen <3